Kipcocktail
© Janneke's Receptenpagina - Kiprecepten, voorgerechten
Ingrediënten:
2 enkele kipfilet
1/2 l water
1 kippenbouillontablet
1 zoetzure appel
citroensap
2 ananasschijven
3 el mayonaise
1 el gembersiroop
2 tl kerrie
zout en peper
suiker
enkele blaadjes
ijsbergsla
Bereiding:
Breng het water met het bouillontablet aan de kook. Leg de kipfilet erin, breng het opnieuw
tegen de kook en laat de kip heel zachtjes gaar trekken in 20 minuten. Laat daarna afkoelen.
Snij het kippenvlees en de appel in dobbelsteentjes (besprenkel de appelstukjes met citroensap
tegen verkleuren) en de 2 ananasschijven in stukjes. Doe het mengsel in een kom.
Roer kerrie en gembersiroop door de mayonaise. Giet dit over het kippenmengsel
en laat het een kwartier staan.
Bekleed 4 schaaltjes met blaadjes sla en schep er de kipcocktail op.
Geef er eventueel geroosterd brood of toast en boter bij.