Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Kipcocktail

© Janneke's Receptenpagina - Kiprecepten, voorgerechten

Ingrediënten:

2 enkele kipfilet

1/2 l water

1 kippenbouillontablet

1 zoetzure appel

citroensap

2 ananasschijven

3 el mayonaise

1 el gembersiroop

2 tl kerrie

zout en peper

suiker

enkele blaadjes ijsbergsla

Bereiding:

Breng het water met het bouillontablet aan de kook. Leg de kipfilet erin, breng het opnieuw tegen de kook en laat de kip heel zachtjes gaar trekken in 20 minuten. Laat daarna afkoelen.

Snij het kippenvlees en de appel in dobbelsteentjes (besprenkel de appelstukjes met citroensap tegen verkleuren) en de 2 ananasschijven in stukjes. Doe het mengsel in een kom.

Roer kerrie en gembersiroop door de mayonaise. Giet dit over het kippenmengsel en laat het een kwartier staan.

Bekleed 4 schaaltjes met blaadjes sla en schep er de kipcocktail op.

Geef er eventueel geroosterd brood of toast en boter bij.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Voorgerechten, Kip, Paasmenu