Struisvogelbiefstuk
© Janneke's Receptenpagina - gevogelterecepten
Ingrediėnten:
4 struisvogelbiefstukken
(struisvogelfilet)
1 el olie
peper en zout
Pepersaus:
scheutje melk
1 el bloem
1 el rode peperkorrels
Bereiding:
De basisbereiding is gelijk aan die van biefstuk: Laat de boter
in een koekenpan bruin worden. Een
(struisvogel)biefstuk van van 2 ą 2,5 cm dikte: Smeer
de biefstuk in met ietsje olie, zout en versgemalen peper en begin met standaard elke biefstuk aan
beide kanten 1,5 minuut snel te bakken. Saignant (fr.) of rood: aan beide kanten 1,5 minuut extra bakken.
Medium of roze : aan beide kanten 3 minuten extra bakken. ą
Point of bijna gaar: beide kanten 4 minuten extra. Dan 5 minuten in een stukje folie in een oven van 100°C leggen om de
vleessappen goed in te laten trekken.
Pepersaus: Voeg een scheutje melk toe en roer het aanbaksel los. Bloem
erbij en eventueel nog iets melk om een lekkere saus te krijgen. De rode
peperkorrels toevoegen en 5 minuten laten sudderen.
De biefstukken op verwarmde borden leggen en saus er apart bij geven.