Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Struisvogelbiefstuk

© Janneke's Receptenpagina - gevogelterecepten

Ingrediėnten:

4 struisvogelbiefstukken

(struisvogelfilet)

1 el olie

peper en zout

Pepersaus:

scheutje melk

1 el bloem

1 el rode peperkorrels

Bereiding:

De basisbereiding is gelijk aan die van biefstuk: Laat de boter in een koekenpan bruin worden. Een (struisvogel)biefstuk van van 2 ą 2,5 cm dikte: Smeer de biefstuk in met ietsje olie, zout en versgemalen peper en begin met standaard elke biefstuk aan beide kanten 1,5 minuut snel te bakken. Saignant (fr.) of rood: aan beide kanten 1,5 minuut extra bakken. Medium of roze : aan beide kanten 3 minuten extra bakken. ą Point of bijna gaar: beide kanten 4 minuten extra. Dan 5 minuten in een stukje folie in een oven van 100°C leggen om de vleessappen goed in te laten trekken.

Pepersaus: Voeg een scheutje melk toe en roer het aanbaksel los. Bloem erbij en eventueel nog iets melk om een lekkere saus te krijgen. De rode peperkorrels toevoegen en 5 minuten laten sudderen.

De biefstukken op verwarmde borden leggen en saus er apart bij geven.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Gevogelte, Paasmenu, Kerstmenu