Chocoladeparfait
(4-6 schaaltjes)
© Janneke's Receptenpagina - ijs, dessert en nagerecht
Ingrediënten:
150 gr pure chocolade
1 borrelglas koffielikeur
40 gr boter
2 eieren
40 gr kristalsuiker
1/4 l slagroom
1 el cacaopoeder
extra slagroom
chocolaatjes of vlokken
Voorbereiding:
Smelt de in blokjes gebroken chocolade au-bain-marie met de koffielikeur.
Roer de zachte boter door de gesmolten chocolade. Scheid de eieren. Klop de
eierdooiers met de suiker totdat de suiker opgelost is en klop de eiwitten
stijf. Roer de gesmolten chocolade door het dooiermengsel.
Klop de slagroom met het cacaopoeder lobbig. Spatel eerst de slagroom en daarna het
stijfgeslagen eiwit door het chocolademengsel. Schep het in 4 of 6 leuke
schaaltjes en zet ze minimaal 3 uur in de diepvries (dit recept is heel
machtig: na een zware maaltijd is dit voldoende voor 6 personen).
Bereiding:
Een kwartiertje voor het opdienen in de koelkast zetten en garneren met wat
slagroom en een chocolaatje of wat vlokken.