1e soort ijs 1 liter, 2e: ± 2/3 liter 3e: ± 1/3 liter
1/4 l slagroom
extra:
plasticfolie
bolvormige schaal van 2 l
Bereiding:
De eerste ijssoort 15-20 minuten laten ontdooien.
Snij de cakerol of cake in dunne plakjes en beleg de met
plasticfolie bedekte schaal ermee. Eventueel bedruipen met wat
koffie(likeur), kirsch of rum.
Hierop de eerste ijssoort in een laag aanbrengen. Afdekken en minimaal 1 uur in
de vriezer terugzetten.
2e ijssoort iets ontdooien en ± 2/3 liter tegen de 1e laag aanbrengen.
Minimaal weer een uur in de vriezer zetten. Het resterende gat opvullen met de derde soort ijs en afgedekt in de diepvries
bewaren tot serveren.
Een kwartier voor het serveren een bord op de schaal leggen en het geheel omkeren.
Folie verwijderen en het bord/bombe garneren met de stijfgeslagen slagroom en
eventueel vruchten of chocolade.