Gestoomde bapao (± 24 st)
© Janneke's Receptenpagina - Oriëntaalse recepten, gehaktrecepten
Ingrediënten:
4 dl water
2 zakjes gist
4 tl suiker
1 kg tarwebloem
snufje zout
3 grote eieren
Vulling: 25 gr margarine
3 uien
5 teentjes knoflook
750 gr hoh gehakt
1 el djahé
peper en zout
1 tl ve-tjin
1 schep suiker
3 el ketjap
Bereiding:
Week de gist in het lauwe water met de suiker en laat het 10 minuten rusten.
Kneed de bloem met eieren, zout en gistmengsel goed door en laat het deeg onder
een vochtige theedoek op een warme plaats 1 uur rijzen. Maak intussen de vulling: rasp de uien, maak de knoflook fijn en fruit beiden in margarine.
Voeg het gehakt toe en roer het tot het rul is. Voeg de kruiden en suiker toe. Roer het geheel goed om en breng het op smaak met ketjap. Laat
het goed afkoelen.
Kneed het deeg opnieuw en laat het dan 30 minuten rijzen.
Vorm van het deeg ± 24 ballen. Maak deze even plat met de hand en vul ze met
een flinke eetlepel vulling. Maak de ballen dicht. Leg ze, met de naad
naar beneden, op een stuk vetvrij papier en laat ze opnieuw ± 20 minuten rijzen.
Stoom de bapao broodjes in een stomer in ± 25 minuten gaar.