Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Loempia's (20 stuks)

© Janneke's Receptenpagina - Oriëntaalse recepten, groenterecepten

Ingrediënten:

4 gedroogde Chinese paddestoelen

1 el olie

2 teentjes knoflook

1 el verse gember

150 gr tahoe

1 grote wortel

75 gr waterkastanjes

6 bosuitjes

150 gr Chinese kool

1 el sojasaus

zout en peper

1 tl suiker

1 el maïzena

10 loempiavellen of diepvries

 

Bereiding:

Week de paddestoelen 20 minuten in kokend water. Laat ze goed uitlekken en knijp het overtollige vocht eruit. Verwijder de harde steeltjes en snij de hoedjes in plakjes.

Verhit de olie in een wok. Roerbak geperste knoflook, geraspte gember, reepjes tahoe, julienne gesneden wortel en gehakte waterkastanjes 30 seconden op hoog vuur. Voeg de gehakte bosuitjes en fijngesneden kool toe en bak dit 1 minuut mee. Hierna sojasaus, iets zout, witte peper en suiker toevoegen en af laten koelen. Voeg de in plakjes paddestoelhoedjes toe.

Meng de maïzena met 2 eetlepels water. Neem twee loempiavellen, leg ze op elkaar en snij de vellen in vieren (dek de andere vellen steeds af met een vochtige doek). Laat beide velletjes op elkaar liggen en bestrijk de randen met wat van het maïzenamengsel. Schep 1 eetlepel vulling in het midden van de vierkantjes. Rol de loempia's stevig op in de dubbele laag en vouw tijdens het rollen de zijkanten naar binnen.

Vul een (frituur)pan voor een derde met olie en verhit de olie tot 180°C.

Bak de loempia's met ongeveer vier tegelijk in 3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Oriëntaals, Groenten, Frituren