Week de paddestoelen 20 minuten in kokend water. Laat ze goed uitlekken en
knijp het overtollige vocht eruit. Verwijder de harde steeltjes en snij
de hoedjes in plakjes.
Verhit de olie in een wok. Roerbak geperste knoflook,
geraspte gember, reepjes tahoe, julienne gesneden wortel en
gehakte waterkastanjes 30 seconden op hoog vuur.
Voeg de gehakte bosuitjes en fijngesneden kool toe en bak dit 1 minuut mee.
Hierna sojasaus, iets zout, witte peper en suiker toevoegen en af laten koelen.
Voeg de in plakjes paddestoelhoedjes toe.
Meng de maïzena met 2 eetlepels water.
Neem twee loempiavellen, leg ze op elkaar en snij de vellen in vieren (dek de andere vellen steeds af met een vochtige doek).
Laat beide velletjes op elkaar liggen en bestrijk de randen met wat van
het maïzenamengsel. Schep 1 eetlepel vulling in het midden van de vierkantjes. Rol de loempia's stevig op in de dubbele laag en vouw tijdens het rollen de zijkanten naar binnen.
Vul een (frituur)pan voor een derde met olie en verhit de olie tot 180°C.
Bak de loempia's met ongeveer vier tegelijk in 3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken.