Maleise rundersaté
(± 30 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - Oriëntaalse recepten, barbecue/grill
Ingrediënten:
750 gr lendenbiefstuk
1 ui, geraspt
1/2 tl citroenrasp
1 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
1 tl venkelpoeder
1/2 tl zout
1 el bruine basterdsuiker
1 el ketjap manis
100 ml kokosmelk
± 30 satéprikkers
Voorbereiding:
Ontdoe het vlees van alle vet en zenen en snij het in lange, dunne repen.
Meng vlees en alle andere ingrediënten in een schaal.
Rijg het vlees zigzag aan bamboestokjes en leg de satés in de schaal met marinade.
Zet ze afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast (liefst 24 uur) en draai zo nu en dan om.
Bereiding:
Leg de saté onder een hete grill of op de barbecue en rooster ze. Draai af toe om
en smeer het vlees een paar keer in met marinade.
Serveer (als maaltijd) met rijst en garneer met schijfjes komkommer en uienringen.