Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Nigiri sushi

© Janneke's Receptenpagina - Oriëntaalse recepten, visrecepten

Ingrediënten:

250 gr rauwe tonijn of zalm

wasabi

350 gr sushirijst

1 velletje nori

 

Bereiding:

Snij de tonijn of zalm in rechthoekjes en verwijder alle weefselrestjes. Snij met een scherp mes flinterdunne plakjes van de visfilet en maak het mes na elke keer snijden in een kommetje met water en citroensap schoon.

Maak van een eetlepel sushirijst een ovaaltje met ongeveer dezelfde lengte en breedte als de vis. Leg een stukje vis op de palm van de linkerhand, breng een klein beetje wasabi op het midden van de vis aan. Leg de rijst op de vis. Krom de hand voorzichtig. Druk de rijst met de vingers aan en strijk er stevig over om een mooie halve bol vorm te krijgen.

De Nigiri sushi, met de vis naar boven, serveren met een bandje van zeewier (nori).

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Oriëntaals, Vis