Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Sushi 2

© Janneke's Receptenpagina - Oriëntaals recept, visgerecht

Ingrediënten:

220 gr sushirijst

5 dl water

2 el rijstazijn

1 el basterdsuiker

1 tl zout

4 blaadjes nori

wasabi naar smaak

125 gr gerookte zalm, forel of verse tonijn

1 kleine komkommer

3 el ingemaakte gember (of ingemaakte groente)

sojasaus

 

Bereiding:

Was de rijst in koud water tot er alleen nog schoon water afkomt en laat hem goed uitlekken. Breng de rijst met het water in een pan aan de kook, zet het vuur laag en laat de rijst zonder deksel 4-5 minuten zachtjes koken tot al het water is opgenomen. Leg het deksel op de pan, zet het vuur heel laag en laat de rijst nog 4-5 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat de rijst afgedekt 10 minuten afkoelen. Roer de azijn, suiker en zout goed met een houten lepel door de rijst tot de rijst is afgekoeld.

Leg een vel nori op een stuk ingevet keukenpapier of een bamboe matje, leg een kwart van de rijst op de lange kant van de nori en laat aan drie kanten een rand van 2 cm vrij. Leg een beetje wasabi midden op de rijst. Snij de vis in dunne reepjes. Snij de komkommer in luciferreepjes van 5 cm lang. Leg een kwart van de stukjes vis, komkommer en gember of groenten bovenop de wasabi. Rol de nori met het papier of het matje stevig op vanaf de kant waar de vulling ligt en druk de uiteinden tegen elkaar aan. Snij met een scherp mes de rol in plakken van 2,5 cm dik. Herhaal het hele proces met de rest van de ingrediënten. Serveer de sushi op schoteltjes met een kommetje sojasaus en wat wasabi.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Oriëntaals, Vis