Was de rijst in koud water tot er alleen nog schoon water afkomt en laat
hem goed uitlekken. Breng de rijst met het water in een pan aan de kook,
zet het vuur laag en laat de rijst zonder deksel 4-5 minuten zachtjes koken
tot al het water is opgenomen. Leg het deksel op de pan, zet het vuur heel
laag en laat de rijst nog 4-5 minuten koken. Haal de pan van het vuur en
laat de rijst afgedekt 10 minuten afkoelen. Roer de azijn, suiker
en zout goed met een houten lepel door de rijst tot de rijst is
afgekoeld.
Leg een vel nori op een stuk ingevet keukenpapier of een bamboe matje, leg een
kwart van de rijst op de lange kant van de nori en laat aan drie kanten
een rand van 2 cm vrij. Leg een beetje wasabi midden op de rijst. Snij de
vis in dunne reepjes. Snij de komkommer in luciferreepjes van 5 cm lang.
Leg een kwart van de stukjes vis, komkommer en gember of groenten bovenop
de wasabi. Rol de nori met het papier of het matje stevig op vanaf de
kant waar de vulling ligt en druk de uiteinden tegen elkaar aan. Snij
met een scherp mes de rol in plakken van 2,5 cm dik. Herhaal
het hele proces met de rest van de ingrediënten. Serveer de sushi op
schoteltjes met een kommetje sojasaus en wat wasabi.