Snij de biefstuk in zeer dunne plakjes (dat gaat het beste als het vlees
deels bevroren is). Snij een kruis in alle plakjes vlees, leg ze op een
schaal en strooi er zout en versgemalen peper overheen. Verwijder harde
stukken van de shii-takes en haal de boontjes af (snij ze doormidden als
ze langer zijn dan 7 cm). Snij de paprika in dunne reepjes en de
lente-ui in reepjes van 7 cm. De ui in ringen snijden en de bamboe op gelijke lengte.
Leg alle groenten in aparte bundeltjes op een schaal.
Als de gasten aan tafel zitten, een elektrische tafelgrill of koekenpan
verwarmen (flink heet!) en met olie bestrijken.
Schroei een kwart van het vlees aan weerszijden snel dicht en schuif het naar
de rand van de pan. Roerbak dan een kwart van de groenten en voeg indien nodig
wat meer olie toe.
Serveer steeds kleine porties teppanyaki aan de gasten (of laat ze zelf bakken in gourmetpannetjes).
Het vlees en de groenten in een sausje naar keuze dopen alvorens ze te eten.