Vietnamese loempia's
(40 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - Oriëntaalse gerechten, frituurrecepten
Ingrediënten:
25 gr so-oen (glasmie)
250 gr taugé
10 worteltjes
250 gr varkensgehakt
2 eieren
peper en zout
1 tl vetjin
3 tl knoflookpoeder
3 el maggi-aroma
1 ei
extra:
olie om te frituren
Bereiding:
Laat de so-oen wellen in heet water. Giet het water af en knip de
sliertjes wat kleiner. Was de taugé en rasp de worteltjes fijn. Laat het gehakt fruiten in eigen vet. Voeg de
eieren aan het gehakt toe en roer het geheel tot kruim. Voeg de worteltjrasp toe en roer goed door.
Voeg dan taugé, kruiden en de smaakstoffen (behalve de maggi) toe. 5 Minuten laten garen en dan de so-oen en de maggi
toevoegen. Uit laten lekken.
Haal de diepvriesvellen
van elkaar los. Snij 20 doormidden. Leg een heel vel neer
en in het midden het doorgesneden vel. (Bij zelfgemaakt is 1 vel voldoende). Leg er een beetje vulling
op, vouw de zijkanten naar binnen en rol het op. Smeer het laatste stukje
in met geklutst ei. Vouw ze goed dicht. Frituur de loempia's in olie en
laat ze staande uitlekken. Serveer ze met zoetzure
saus of pangsitsaus.