Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Pizza kipsaté

© Janneke's Receptenpagina - Pizzarecepten, Italiaans, kipgerechten

Ingrediënten:

1 recept pizzadeeg

1/2 recept satésaus

1 kipfilet

zout

1 dikke ui

boter

 

extra:

oven

 

Voorbereiding:

Maak het pizzadeeg volgens het basisrecept.

Bereiding:

Breng 1/2 liter water met zout aan de kook en kook hierin de kipfilet gaar in ongeveer 15 minuten. Laat de kip afkoelen en snij (of trek) ze dan in reepjes.

Fruit de gesnipperde ui in een klontje boter.

Verwarm de oven voor op 250°C (heteluchtoven 225°C).

Maak de satésaus en verdeel 1/3 over de pizzabodem.

Vermeng de kip en de helft van de gefruite ui met de rest van de satésaus en verdeel dit over de pizzabodem. Bestrooi met de rest van de ui.

Bak de pizza 12-15 minuten boven in de oven.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Pizza, Italiaans, Sauzen