Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 170°C). Bakplaat invetten met olie.
Zeef het
bakmeel boven een kom en kneed er met de vingertoppen de in stukjes
gesneden boter in ongeveer
2 minuten door, tot het mengsel fijn en kruimelig is. Bijna alle melk toevoegen en een zacht deeg
vormen,
eventueel melk toevoegen.
Op
een met bloem bestoven ondergrond leggen en 30 seconden kneden. Het deeg
op bakpapier uitrollen tot een rechthoek van 20 x 30 cm met een dikte
van ongeveer 5 mm. Het deeg met tomatenpuree bestrijken en een rand van 1 cm
overlaten. Gesnipperde ui, fijngesneden ananas, fijngesneden ham, geraspte kaas en
fijngehakte peterselie mengen en gelijkmatig over de tomatenpuree verdelen. Een rand van 2 cm overlaten. Met behulp
van het bakpapier het deeg in de lengte oprollen. Het deeg met een
scherp mes in 8-12 schijfjes snijden en die plat op de bakplaat leggen. In 20 minuten goudbruin bakken.