Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Pizzabeleg

© Janneke's Receptenpagina - Pizzarecepten, Italiaans recept

Ingrediënten:

Vlees: ham, geruld gehakt, gare kipfilet, salami, ontbijtspek, prosciutto, gaar shoarmavlees

Vis: tonijn, zalm, sardine, garnaal, mossel, ansjovis

Kaas: mozzarella, parmezaanse, feta, diverse kruidenkazen, emmentaler, gruyère, gorgonzola

Groente/fruit: champignons, tomaat, broccoli, paprika, asperges, maïs, olijven, pepers, spinazie, kappertjes, ui, knoflook, prei, bosuitjes, artisjokken, ananas, oesterzwam, banaan

Kruiden: oregano, basilicum, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, paprikapoeder, peterselie

 

Bereiding:

Dit is de grote kracht van pizza: Het is lekker met elk soort beleg. Maak pizzadeeg en eventueel de basissaus (of besmeer de pizzabodem eens met pesto, tapenade of kruidensmeerkaas) en duik daarna pas de kast in voor beleg: dat geeft vaak verrassende combinaties.

Links allerlei ingrediënten die het goed doen op pizza: 

Vlees: gaar vlees (broodbeleg=gaar), blokjes of plakjes.

Vis: gekookt, rauw of gebakken, ansjovis 20 minuten weken in melk.

Kaas: geraspt, in blokjes, plakjes of verbrokkeld.

Groenten: eventueel even smoren, in stukjes of plakjes.

Kruiden: vers of gedroogd, naar smaak.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Pizza, Italiaans, Basisrecepten