oregano, peterselie, knoflookpoeder, bieslook naar smaak
extra:
deegroller (of fles)
oven
Bereiding:
Meng de melk (± 35°C), suiker en gist en laat 10 minuten werken. Zeef
de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg het gistmengsel toe. Roer de
melk door de bloem. Voeg zout en olijfolie toe. Voor een lekker smaakje aan de bodem de kruiden toevoegen.
Kneed goed totdat een soepel deeg ontstaat (eventueel nog iets melk of bloem toevoegen).
Laat het deeg in een afgedekte kom op een warme plaats
ongeveer 30 minuten tot een uur rijzen totdat het deeg verdubbeld is. Gebruik
die tijd om beleg en tomatensaus voor te bereiden.
Kneed het deeg even door en vorm het deeg tot een bal.
Rol de bal uit tot een dunne (enkele mm dikke) cirkel van 30 cm.
Leg de pizzabodem op een ingevette bakplaat en laat op een warme plek nog 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 250°C (heteluchtoven 225°C). Beleg
de pizzabodem en bak 12 ą 15 minuten in de hete oven.
(Bak pizza met alleen saus erop en vries dan in: altijd een pizzabodem voorhanden.)