Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Hete tomatensaus

© Janneke's Receptenpagina - recept sauzen, gourmetten, barbecue, fondue

Ingrediënten:

1 el olijfolie

1 kleine ui

1 teen knoflook

1/2 tl gemalen chilipeper

1/2 tl gemalen komijn

1 tl paprikapoeder

60 ml droge witte wijn

2 rijpe tomaten

1 el tomatenpuree

scheutje tabasco

1 el bladpeterselie

 

Bereiding:

Verhit de olie in een pan met een dikke bodem op een matig vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en fruit deze al roerend in 3 minuten glazig bruin. Voeg de geperste knoflook, chilipeper, komijn en paprikapoeder toe en bak ze 1 minuut mee. Zet het vuur hoog en voeg de witte wijn toe. Laat alles 30 seconden sudderen, zet daarna het vuur laag en voeg fijngehakte tomatenstukjes en tomatenpuree toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen onder af en toe roeren.

Pureer de saus in een keukenmachine of met een staafmixer. Doe de saus terug in de pan en breng hem op smaak met gehakte peterselie, tabasco en zout.

Giet de saus over bijvoorbeeld aardappels en serveer ze onmiddellijk.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Sauzen en kruidenboter, Aardappelen, Barbeque, Gourmetten