Humus
(ongeveer 500 gram)
© Janneke's Receptenpagina - recept tapas, sauzen en kruidenboter
Ingrediënten:
125 gr kikkererwten
water
1 el olijfolie
1 kleine ui
1/2 tl komijn
snufje cayennepeper
2 el citroensap
0,8-1,2 dl olijfolie (extra)
1-3 teentjes knoflook
(zout)
Voorbereiding:
Doe de gedroogde kikkererwten in ruim water in een grote kom en week ze een nacht (of gebruik kikkererwten in blik).
Bereiding:
Spoel de kikkererwten goed af en doe ze in een pan met kokend water.
Kook ze afgedekt op matig vuur in 1 uur zacht.
Giet het water af en voeg de eetlepel olijfolie, gesnipperde ui, komijn en
cayennepeper bij de kikkererwten en verhit dit 1 minuut op hoog vuur.
Doe de erwten in een keukenmachine, voeg citroensap, extra olijfolie en geperste knoflook naar smaak toe en breng
het geheel op smaak met zout. Pureer het tot een glad mengsel.
Voeg, voor een dunnere saus, eventueel nog wat water toe.