Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Humus

(ongeveer 500 gram)

© Janneke's Receptenpagina - recept tapas, sauzen en kruidenboter

Ingrediënten:

125 gr kikkererwten

water

1 el olijfolie

1 kleine ui

1/2 tl komijn

snufje cayennepeper

2 el citroensap

0,8-1,2 dl olijfolie (extra)

1-3 teentjes knoflook

(zout)

 

Voorbereiding:

Doe de gedroogde kikkererwten in ruim water in een grote kom en week ze een nacht (of gebruik kikkererwten in blik).

Bereiding:

Spoel de kikkererwten goed af en doe ze in een pan met kokend water.

Kook ze afgedekt op matig vuur in 1 uur zacht.

Giet het water af en voeg de eetlepel olijfolie, gesnipperde ui, komijn en cayennepeper bij de kikkererwten en verhit dit 1 minuut op hoog vuur.

Doe de erwten in een keukenmachine, voeg citroensap, extra olijfolie en geperste knoflook naar smaak toe en breng het geheel op smaak met zout. Pureer het tot een glad mengsel. Voeg, voor een dunnere saus, eventueel nog wat water toe.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Sauzen en kruidenboter, Meze, Gehakt