Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Sesamzaadsaus

© Janneke's Receptenpagina - recept sauzen, gourmetten, barbecue, fondue

Ingrediënten:

100 gr witte sesamzaadjes

1,25 dl Japanse sojasaus

2 el sherry

3 tl basterdsuiker

80 gr instant dashikorrels

2,5 dl warm water

(2 el plantaardige olie)

 

(dashikorrels zijn verkrijgbaar bij de toko)

 

Bereiding:

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan op een laag vuur in 3-5 minuten goudbruin. Schud de pan continu heen en weer.

Druk de zaadjes fijn in een vijzel of maal ze in een schone koffiemolen.

Meng de pasta met de sojasaus, de sherry, suiker, dashikorrels en het water (voeg de olie alleen toe als je anders geen mooie pasta kunt maken)

Bewaar de saus maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast.

Gebruik de saus bijvoorbeeld bij Japanse teppan yaki of sukiyaki.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Sauzen en kruidenboter, Barbecue, Gourmetten, Oriëntaals, Vlees