Chocoladetruffels 2
(± 30 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - recept snoep en bonbons
Ingrediënten:
1,8 dl slagroom
400 gr pure chocolade
70 gr boter
2 el Cointreau
cacaopoeder of hagelslag
Voorbereiding:
Breng de room in een pannetje aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de geraspte chocolade
erdoor tot het gesmolten is.
Voeg de boter toe en blijf roeren tot ook deze gesmolten is. Roer de Cointreau erdoor.
Doe het mengsel in een kom en zet deze minimaal een paar uur afgedekt in de koelkast om op te stijven.
Bereiding:
Vorm van steeds 1 eetlepel mengsel balletjes en laat ze in de koelkast goed stijf worden.
Wentel de balletjes door de cacaopoeder of hagelslag, schud het teveel eraf en zet de chocoladetruffels
weer in de koelkast. Serveer ze op kamertemperatuur.