Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Sorbetballetjes

(± 25 stuks)

© Janneke's Receptenpagina - recept snoep en bonbons, ijs, nagerechten, Kerst

Ingrediënten:

400 gr roomijs

250 gr pure chocolade

 

Bereiding:

Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet hem in de vriezer. Laat het ijs iets zacht worden. Maak met een meloenlepeltje bolletjes ijs en leg ze op de bakplaat. Steek in elk bolletje een cocktailprikker. Dek de bakplaat goed af met plasticfolie en zet de bakplaat een nacht lang in de vriezer. Doe de geraspte chocolade in een vuurvaste kom en smelt ze au-bain-marie. Iets af laten koelen.

Schep wat chocolade in een andere kom, zodat niet alle chocolade verloren gaat als het mis gaat. Werk met een paar bolletjes tegelijk en bewaar de rest tot gebruik in de vriezer. Doop elk bolletje in de chocolade, zorg ervoor dat het volledig bedekt is en leg het terug op de plaat. Plaats de bakplaat weer in de vriezer. Verwarm de chocolade eventueel opnieuw anders wordt de laag te dik.

Dien ze op in een glazen schaal die een nacht in de diepvries heeft gestaan.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Snoep en bonbons, Kerst, Nagerechten