2 grote bakplaten met folie bekleden en licht met olie of gesmolten boter bestrijken.
De appels (op kamertemperatuur) met een schone, droge theedoek schoonvegen en
een houten ijsstokje of dikke satéprikker stevig in de appel steken.
Suiker, water en azijn in een hoge pan met dikke bodem boven matig vuur zonder
koken roeren tot de suiker is opgelost. Suiker aan de zijkanten van de pan
wegvegen met een nat kwastje. Levensmiddelenkleurstof toevoegen. Mengsel
aan de kook brengen, vuur iets lager zetten en zonder roeren 15 minuten
laten koken. 1 tl van het mengsel wat je in koud water laat vallen moet
een balletje vormen. Pan dan direct van het vuur halen.
Appels een voor een in het suikermengsel onderdompelen, eruit halen en door snel
te draaien de appels geheel met het mengsel bedekken (pas op: suikermengsel is heet!).
Elke appel laten uitlekken en op de bakplaat hard laten worden bij kamertemperatuur.
In cellofaan wikkelen en met een lint vaststrikken. Maximaal 2 dagen bewaren.