Rundvleesbouillon
(4 porties)
© Janneke's Receptenpagina - recept voor soep
Ingrediënten:
1 kg runderlappen
vleeskruiden
klein klontje boter
3 l water
2 uien
1 winterwortel
1 dikke prei
lavas (maggiplant) naar smaak
peper en zout
(of 6 runderbouillontabletten)
extra:
grote soeppan (min. 5 liter)
Bereiding:
Kruid de runderlappen en bak ze een iets boter aan beide kanten lichtbruin.
Voeg langzaam het water toe (het mengsel moet blijven koken).
Snipper de ui, winterwortel en prei en voeg dit toe aan de soep.
Naar smaak lavas, zout en peper toevoegen (of de bouillontabletten).
Laat de bouillon 4 uur zachtjes trekken.
Laat de bouillon afkoelen (dit gaat het snelst met de pan in de gootsteen gevuld met koud water), maak het vlees fijn en verdeel de bouillon over 4 diepvriesbakjes.
Gebruik: Zonder te ontdooien in een pan doen en een liter water en eventueel nog 1 of 2 runderbouillontabletten toevoegen.