Zorg dat het meel niet koud is. Doe het op een werkblad en maak er volgens
basisrecept 1 deeg van. Bestrijk met wat olie onder een warme kom 1 uur laten rusten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C).
Rol het deeg op een bebloemde doek papierdun uit en strijk er gesmolten boter
op.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd er flinterdunne plakjes
van. Bestrooi ze met suiker en kaneel. Week de rozijnen enige tijd in de rum.
Laat ze uitlekken en doe ze samen met de amandelen bij de schijfjes appel. Leg
de vulling over 2/3 deel van het deeg. Vouw de lange kanten iets naar binnen en
begin bij de korte kant met oprollen. Gebruik de doek bij het oprollen om
scheuren of barsten van het deeg te voorkomen. Bestrijk de strudel met gesmolten
boter en doe hem op een bakblik.
Bak de strudel 50 minuten. Dien de strudel warm op.