Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven, in het midden een kuil maken
en hierin de eieren doen. Meng de eieren met wat bloem tot een dikke brij.
Strooi er de suiker en het zout over. Snij de koude boter in kleine
stukjes door de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een glad
deeg. Inpakken en 30 minuten in de koelkast laten rusten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Maak van 1/3 deel van het deeg een rol. Gebruik de rest om
de bodem van een springvorm mee te bekleden. Gebruik de rol voor de rand. Verdeel de amandelen over de bodem.
Schil de appels, snij ze in tweeën, verwijder
klokhuizen en snij de bolle kanten op regelmatige afstand in. Leg de appels
in de vorm met de bolle kant naar boven. Bak de taart 30-40 minuten.
Verwarm vlak voor het einde van de baktijd de marmelade tot die vloeibaar wordt en voeg calvados toe. Strijk
het meteen over de appels als de taart uit de oven komt.