Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C) en bestrijk zijkanten en bodem van een ondiepe ovenschaal met gesmolten boter of olie.
Meng de fijngehakte noten, amandelen, specerijen en suiker in een andere schaal en verdeel het in
4 porties.
Leg 1 filovel op een snijplank, bestrijk 1 helft met een boter/oliemengsel, vouw doormidden
en leg het in de vorm. Verwijder overtollig deeg en herhaal met nog 3 vellen. Verdeel 1 portie noten over het deeg.
Hierop weer 4 ingevette en gevouwen deegbladeren leggen en met de 2e portie noten
bedekken. Herhalen tot het notenmengsel op is.
Eindig met 4 deegbladeren en maak de randen glad. Bestrijk met de rest van het boter/oliemengsel en snij in de lengte 3 keer in (niet helemaal doorsnijden).
Bak de baklava in 30 minuten goudbruin. Besprenkel met de afgekoelde siroop, laat de baklava afkoelen en snij in vierkanten of ruiten.
Siroop: alle ingrediënten in een kleine pan doen. Al roerend aan de kook brengen tot de suiker is
opgelost. 10 Minuten op een laag pitje laten sudderen zonder te roeren.