Bescuitdeeg
(bakkerstaart recept 1)
© Janneke's Receptenpagina - recept koekjes, taart en gebak
Ingrediënten:
4 eieren
160 gr suiker
2 gr zout
120 gr bloem
40 gr maïzena
extra:
mixer
oven
taartvorm Ø 22 cm
Bereiding:
Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Met de mixer de eieren met de suiker kloppen tot het mengsel als een breed lint van de
klopper loopt. Zout met bloem en maïzena zeven en luchtig door het eimengsel
scheppen met een lepel (beslist niet met de mixer !).
Bak de taart ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.
Af laten koelen en overdwars doormidden snijden (Dit gaat gemakkelijk als je
een draad om de taart legt en daarna kruislings aantrekt).
Vulling (bijvoorbeeld mokkacrème, jam of slagroom) en topping (mokka, jam met
fruitgelei, slagroom) aanbrengen.