Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven, in het midden een kuil maken en
hierin het ei doen. Meng het ei met wat bloem. Strooi
er de suikers en zout over. Snij de koude boter in kleine stukjes door
de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een glad deeg.
Inpakken en 30 minuten koel laten rusten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Bekleed van een
springvorm de bodem en de rand met het deeg.
Was de bosbessen en laat ze goed uitlekken. Vermeng ze met suiker en
verkruimelde beschuiten en doe ze in de vorm. Bak de taart 20 minuten in de oven.
Sla intussen de eiwitten zo stijf mogelijk en doe er tijdens het
kloppen steeds wat suiker bij. Vul een spuit of spuitzak met het eiwit en
spuit ruitjes op de taart. Schuif de vorm opnieuw in de oven en bak 10-20 minuten tot de taart lichtbruin is.