Scheid
eiwitten en dooiers. Sla de eiwitten met vanillesuiker zeer stijf. Roer de dooiers met suiker
schuimig en schep ze voorzichtig door het eiwit. Zeef bloem, maïzena en
bakpoeder boven de eieren en schep het voorzichtig om. Doe er tot slot de
geschaafde amandelen door.
Vet een springvorm in, bekleed hem met vetvrij papier en
doe het beslag erin. Bak de bodem 25-30 minuten. Op een rooster
laten uitdampen en afkoelen.
Sla de slagroom met poedersuiker stijf. Los de gelatine op in een beetje heet
water en laat het afkoelen. Smelt de chocoladereep au-bain-marie en laat het koud
worden. Klop chocolade en gelatine door de slagroom.
Snij de taartbodem éénmaal horizontaal door en spuit er
2/3 van de chocoladeroom tussen. Leg de stukken weer op elkaar. Breng de rest van de room op de rand van de taart aan.
Rol de zijkanten van de taart door de hagelslag. Bestrijk de bovenkant van de taart met een dikke laag
chocoladeglazuur of couverture .