Chocoladetaartjes
(± 45 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - recept koekjes, taart en gebak
Ingrediėnten:
150 gr bloem
75 gr boter
60 gr basterdsuiker
1-2 el water
250 gr pure chocola
2,5 dl room
oranjesnippers
cacaopoeder
extra:
2 12 gat's muffinvormen
oven
Bereiding:
Vet de muffinvormen in. Zeef de bloem in
een kom. Meng met de vingertoppen de brokjes boter door de bloem tot het geheel op
broodkruimels lijkt. Roer de suiker erdoor. Maak een kuiltje in het midden
en voeg de eierdooiers en maximaal 2 eetlepels water toe. Roer het deeg
met een mes tot een korrelig deeg. Rol een bal van het deeg en leg het
afgedekt 20 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor
op 180°C (hetelucht 160°C). Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier en steek er
rondjes van 5 cm uit. Leg ze in de vormen. Bak de rondjes in 10 minuten
lichtbruin. Neem ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
Doe de gerapte chocolade in een vuurvaste kom. Breng de room
in een pan aan de kook. Giet de room over de chocolade. Roeren tot de chocolade is gesmolten.
Roer de likeur erdoor. Laat de chocolade onder af en toe roeren dik worden.
Schep het chocolademengsel in een spuitzak en vul de taartjes met het mengsel.
Bestrooi de taartjes met cacaopoeder en versier ze met de oranjesnippers.
Bewaar ze in de koelkast.