Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven, in het midden een kuil maken
en hierin het ei doen. Meng het ei met wat bloem tot een dikke brij.
Strooi er het zout over. Snij
de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het dan met koele
handen snel tot een glad deeg. Inpakken en 30 minuten koel laten
rusten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor
op 200°C (hetelucht 180°C).
Gebruik 2/3 deel van
het deeg om de bodem en rand van een springvorm mee te bekleden. Vermeng voor de vulling amandelspijs,
citroenrasp, eigeel, suiker en
citroensap en verdeel het over de bodem van de taart. Rol de rest van het deeg dun uit en maak er een deksel van. Druk de
zijkanten voorzichtig vast, strijk er melk over en bestrooi met geschaafde
amandelen.
Bak de taart 40 minuten. Na twee dagen
(goed verpakt) is de taart nog lekkerder.