Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Hazelnootcake

© Janneke's Receptenpagina - recept cakes, taart en gebak

Ingrediënten:

200 gr boter of margarine

200 gr suiker

4 eieren

125 gr maïzena

125 gr bloem

2 tl bakpoeder

2 el cacao

150 gr gemalen hazelnoten

200 gr poedersuiker

3 el water

extra: oven

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).

Roer de boter zacht en doe er afwisselend suiker en eieren door.

Vermeng bloem, maïzena, bakpoeder en cacao goed en roer dit door de boter.

Schep er daarna de fijngehakte hazelnoten door en giet het deeg in een goed ingevette cakevorm. Bak de cake 70-80 minuten en laat de cake goed afkoelen.

Roer een glazuur van poedersuiker met het water en bestrijk er de cake mee.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Cake en appeltaart, Taart en gebak