Kerf de kastanjes aan de onderkant in met een scherp mes. Leg ze op een plaat in de
hete oven tot ze openspringen. Verwijder de schillen en kook ze in water met een
beetje zout gaar. Pureer ze (in blik zijn ze gepureerd
te koop).
Verwarm de oven voor op 150°C (hetelucht 135°C). Sla de
eiwitten stijf en voeg steeds wat suiker, citroensap en cacao
toe. Doe er 3/4 deel van de kastanjepuree door en vul hiermee een met vetvrij papier
beklede springvorm. Bak de taart 50 minuten. De taart af laten afkoelen en
eenmaal doorsnijden.
Sla de slagroom met suiker en klopvast stijf en doe er de rest van de puree
door. Strijk een deel tussen de twee taartplakken en zet ze op elkaar. Bestrijk de buitenkant
ook met kastanjeroom. Strooi er het krokant op. Doop de gekookte hele kastanjes
in de au-bain-marie gesmolten chocolade en zet ze op de taart.