Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Kerstkrans

of Banketstaaf

© Janneke's Receptenpagina - recept koekjes, taart en gebak, Sinterklaasrecepten

Ingrediėnten:

300 gr amandelspijs

300 gr bladerdeeg

2 eieren

4 el abrikozenjam

bigarreaux

oranjesnippers

extra: oven

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 200°C).

Leg het ontdooide bladerdeeg op elkaar en rol het in de lengte uit op een met bloem bestoven werkblad totdat het 10-12 cm breed en 40 cm lang is.

Meng 1 losgeklopt ei goed door de amandelspijs en vorm een lange rol, 3 cm korter dan de deeglap. Leg de amandelrol midden op de deeglap en plak het deeg met wat water dicht. Draai de lange rol met de naad naar beneden en vorm er een cirkel van. Gebruik de overblijvende 3 cm om de cirkel vast te maken. Klop het 2e ei los en bestrijk de kerstkrans ermee.

Bak de krans 25 minuten. Klop de abrikozenjam los en bestrijk de nog warme kerstkrans ermee. Garneer met oranjesnippers en bigarreaux.

Banketstaaf: Snij de rol doormidden voor 2 banketstaven van 20 cm.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Taarten, Cake en appeltaart, Sinterklaas, Kerst