Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Kiwi-kwarktaart

© Janneke's Receptenpagina - recept koekjes, taart en gebak

Ingrediënten:

3 eieren

100 gr suiker

80 gr bloem

20 gr maïzena

2 pakjes gelatinepoeder

500 gr magere kwark

3 eidooiers

175 gr suiker

schil en sap van 1 sinaasappel

250 ml slagroom

50 gr rozijnen

5 el rum

4-5 kiwi's

extra: oven

 

Voorbereiding:

Zet de gewassen rozijnen een nacht in de rum te weken.

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Bak een biscuitbodem 20 minuten volgens het basisrecept 1 en laat hem op een taartrooster afkoelen. Leg de bodem op een platte schaal en doe er de ingevette rand van de springvorm weer omheen.

Bereiding:

Los de gelatine op zoals op de verpakking staat aangegeven. Maak een mengsel van kwark, geklopte eierdooiers, suiker, geraspte sinaasappelschil en -sap, geklopte slagroom, gelatine en uitgelekte rozijnen en leg het op de taartbodem. Strijk de bovenkant met de. bolle kant van een lepel glad.

Maak de kiwi's schoon en snij er dunne plakjes van. Garneer hiermee de taart.

Zet de taart 3 uur in de koelkast om op te stijven.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Taarten, Cake en appeltaart