Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven, in het midden een kuil maken en
hierin het ei doen. Meng het met wat bloem tot een brij. Strooi
er de suikers en het zout over. Snij de koude boter in kleine stukjes door
de bloem en kneed het met koele handen snel tot een glad deeg.
Inpakken en 30 minuten koel laten rusten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Vet een springvorm of vlaaivorm licht in, strooi er paneermeel in en
bekleed hem met deeg. Bak de taart in 15-20 minuten bruin.
Schil de kiwi's en de banaan, snij er dunne plakjes van en verdeel ze
over de inmiddels koud geworden taartbodem. Strooi er vanillesuiker over
en druppel er rum op. Maak de gelei zoals op de verpakking staat
vermeld en voeg suiker toe.
Giet de gelei, als hij bijna koud is, over de taart.