Verwarm de oven niet voor. Klop de boter in een schaal schuimig en meng 1 voor 1 de dooiers erdoor. Dan de suiker er
geleidelijk laten inglijden. Net zo lang blijven kloppen tot een lichtgele
schuimige massa ontstaat en de korrels suiker zijn opgelost.
In een andere schaal de eiwitten zo stijf mogelijk kloppen. Bloem en krokant (hazelnootstukjes)
door het dooiermengsel scheppen en voorzichtig de eiwitten erdoor spatelen.
Een springvorm invetten, met het deeg vullen en in de oven plaatsen. Dan pas
aandoen en verwarmen tot 140°C (hetelucht 130°C). Na 60 minuten bakken uit
de vorm nemen en op een rooster laten uitdampen en afkoelen.
Slagroom stijfkloppen en steeds een deel van de suiker toevoegen. Koude taart
eenmaal doorsnijden, 2/3 deel van de room over de bodem verdelen en de andere
taartbodem erop plaatsen. De rest van de room gebruiken om op de boven- en
zijkanten te strijken. Krokant met behulp van een mes tegen de zijkanten
drukken en de rest over de bovenkant strooien.