Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven, in het midden een kuiltje maken en het ei
erin doen. Meng met wat bloem tot een dikke brij. Strooi
er de suikers en het zout over. Snij de koude boter in kleine stukjes door
de bloem en kneed het met koele handen snel tot een glad deeg.
Inpakken en 30 minuten koel laten rusten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Maak de kruisbessen schoon, was ze en droog ze goed af. Bekleed een springvorm met het deeg. Maak een rand van ongeveer 3 cm hoog.
Bestrooi de bodem met beschuitkruim.
Sla de eiwitten zeer stijf en
doe af en toe een deel van de suiker bij. Als het mengsel stijf is de amandelen en geraspte kokos erdoor
scheppen.
Doe de helft van de eiwitmassa in de springvorm.
Leg de kruisbessen voorzichtig in de springvorm en doe de rest van de eiwitmassa er bovenop.
Bak de taart 70-80 minuten in het midden van de oven.