Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven, in het midden een kuil maken en
hierin het ei doen. Mengen met wat bloem tot een dikke brij. Strooi
er de suiker en het zout over. Snij de koude boter in kleine stukjes door
de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een glad deeg.
Inpakken en 30 minuten in de koelkast laten rusten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Bekleed de bodem van een springvorm met het deeg.
Doe de kwark in een diepe kom. Voeg suiker, zachte boter,
vanillepuddingpoeder, geraspte citroenschil, citroensap en eieren toe en klop tot
het een luchtige gladde massa is.
Doe het in de springvorm en strijk de kwark bovenop glad.
Bak de taart 60-70 minuten in het midden van de oven. Als de taart klaar
is alleen de rand van de vorm verwijderen en door en door koud laten
worden.
Een nacht in de koelkast laat opstijven: dan snijdt de taart ook beter.