Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven, in het midden een kuiltje maken en
hierin het ei doen. Meng het ei met wat bloem tot een dikke brij. Strooi
er de suikers en het zout over. Snij de koude boter in kleine stukjes door
de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een glad deeg.
Inpakken en 30 minuten in de koelkast laten rusten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
Bekleed een springvorm (ook de rand) met het deeg. Bak de taart in 15-20 minuten bruin.
Schil de kweeperen en snij er dunne plakken van. Leg ze met suiker en
kruidnagelen in 1/4 l water en kook ze tot ze zacht zijn. Laat ze afkoelen
en goed uitlekken.
Sprenkel er cognac over en rangschik ze op de taartbodem.
Leg de uitgelekte kersen langs de rand.
Maak de gelei zoals op het pakje wordt aanbevolen en strijk het over de taart.