Maak het deeg zoals bij het basisrecept 2 staat
aangegeven en bestrijk het met een beetje olie. Doe het onder een schaal en laat het 30 minuten
rusten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven doek. Strooi regelmatig wat bloem
op de deegroller zodat het niet gaat plakken. Als het deeg doorschijnend is,
er gesmolten boter op strijken en paneermeel op strooien.
Kook voor de vulling gemalen maanzaad, room en suiker tot een dikke brij. doe
er boter bij en laat het afkoelen. Als het koud geworden is de gehakte
amandelen, sukade en rozijnen erdoor roeren.
Strijk de vulling over 2/3 deel van het deeg en vouw langs de lange zijden
het deeg een stukje om. Begin aan de korte kant met oprollen. Gebruik de doek om
scheuren van het deeg tegen te gaan. Druk de randen goed vast.
Vet een bakblik in, leg de strudel erop en
bak de strudel 50-60 minuten.
Als de strudel klaar is meteen met poedersuiker bestrooien en warm opdienen.