Malakofftaart
(zonder oven)
© Janneke's Receptenpagina - recept koekjes, taart en gebak
Ingrediënten:
200 gr boter
200 gr suiker
125 ml slagroom
4 el cognac
200 gr lange vingers
250 ml slagroom
1 pakje klopvast
1 pakje vanillesuiker
1 plak bittere chocolade
extra:
springvorm Ø 20 cm
Bereiding:
Roer boter met suiker en eierdooiers zeer schuimig. Klop 125 ml slagroom stijf en
meng er de cognac door. Meng de room door de boter.
Leg in een niet te grote springvorm een laag lange vingers, maar zo dat de hele
bodem bedekt is. Schep er een laag room op en strijk het uit. Leg er opnieuw een
laag lange vingers op en daarna weer een laag room. Ga door tot de ingrediënten
zijn opgebruikt. Zorg dat de bovenste laag van de taart verkruimelde vingers is.
Zet de taart minstens 24 uur in de koelkast. Sla de rest van de slagroom met
vanillesuiker en klopvast stijf. Bestrijk de rand van de taart ermee en spuit de
rest als garnering op de bovenkant. Rijkelijk met geraspte chocolade bestrooien.