Fruit, zoals stukjes aardbei, plakjes papaja, kiwi, passievrucht
extra: oven
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 140-150°C (hetelucht 125-135°C). Klop de eiwitten in een kom
stijf. Zet de kom boven een pan met kokend water en voeg onder voortdurend
kloppen de poedersuiker toe. Gebruik voor het kloppen het liefst een mixer.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Maak met het mengsel 40 rondjes van ongeveer 4 cm (de bodems). Schep de rest van het merenguemengsel
in een spuitzak met een glad spuitmondje van 5 mm. Spuit op elke bodem
drie dunne cirkels op elkaar op de buitenrand.
Bak de merengues ± 30 minuten tot ze stevig aanvoelen. Zet de ovendeur op een kier
en laat ze in de oven afkoelen. Doop de bodems in gesmolten chocolade. Bekleed een bakplaat
met bakpapier en laat ze hierop afkoelen.
Meng slagroom, extra poedersuiker en sinaasappelrasp. Roer alles tot het net
dik begint te worden. Schep het mengsel in
een spuitzak met een klein, glad spuitmondje en spuit het in de merengue.
Versier de pavlova's met vruchten.