Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven, in het midden een kuil maken
en hierin het ei doen. Meng het ei met wat bloem tot een dikke brij.
Strooi er de 125 gr suiker en het zout over. Snij de koude boter in kleine
stukjes door de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een glad
deeg. Inpakken en 30 minuten in de koelkast laten rusten.
Maak de vulling door de 300 gr suiker in een pannetje te laten smelten en
lichtgeel te laten kleuren. Doe er de gehakte walnoten bij, laat het door
en door heet worden en neem de pan van het vuur. Doe er meteen de room bij
en laat het afkoelen.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C).
Verdeel het deeg in drie gelijke delen. Verdeel 1/3 deel van het deeg over
de bodem van een springvorm. Maak van 1/3 deel een rol en maak er een rand van in de vorm.
Giet de afgekoelde roommassa op de taartbodem en maak een deksel van het
overige deeg, leg die op de taart en druk de randen voorzichtig aan.
Bak de taart 40-50 minuten.