Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Noten-kersentaart

© Janneke's Receptenpagina - recept cake, taart en gebak

Ingrediėnten:

200 gr boter of margarine

200 gr suiker

3 eieren

300 gr bloem

2 tl bakpoeder

2 el cacao

150 gr gemalen hazelnoten

2 el melk

500 gr kersen (vers of pot)

poedersuiker

extra: oven

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).

Roer de boter schuimig en voeg afwisselend suiker en eieren toe. Vermeng bloem, bakpoeder en cacao en klop het door de schuimige boter. Voeg tot slot hazelnoten en melk toe. Doe het beslag in een ingevette springvorm.

Was de kersen, verwijder pitten en stelen en leg ze op het beslag.

Bak de taart 50-60 minuten.

Als de taart koud is met poedersuiker bestrooien.

De kersen zakken tijdens het bakken een beetje in het beslag.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Taarten, Cake en appeltaart