Verwarm de
oven voor op 180șC (hetelucht 160șC). Vet de muffinvormen in.
Zeef de bloem in een kom en meng met de vingertoppen de klontjes boter door de
bloem tot het geheel op broodkruimels lijkt. Vorm hiervan een bal op een
met bloem bestoven werkblad. Rol het deeg uit tot een 3 mm dikke lap. Steek
er 5-6 cm grote (gekartelde) rondjes uit. Druk ze in de muffinvormen. Verdeel de
(gehakte) noten
over een bakplaat en rooster ze in 2-3 minuten goudbruin. Neem ze van de
plaat, laat ze afkoelen en verdeel ze over het deeg.
Meng de gesmolten boter, suikerstroop en suiker in een kom en roer dit door.
Giet wat van het mengsel over de noten.
Bak de taartjes in 15 minuten
goudbruin. Laat ze 5 minuten in de vorm afkoelen. Bestrooi ze voor het serveren
eventueel met poedersuiker.