Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Pepernoten/kruidnoten

© Janneke's Receptenpagina - recept koekjes, taart en gebak, Sinterklaasrecepten

Ingrediėnten:

300 gr bloem

140 gr bruine basterdsuiker

1/2 tl zout

1/2 zakje bakpoeder

3 tl speculaaskruiden

150 gr zachte boter

5 el melk

2 el stroop

extra: oven

 

Voorbereiding:

Zeef de bloem en meng deze goed in een kom met de suiker, zout, bakpoeder en speculaaskruiden. Voeg de boter, melk en stroop toe en kneed het mengsel goed door.

Laat het deeg 30 minuten op kamertemperatuur rusten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C) en vet een bakblik in.

Vorm van het deeg kleine bolletjes of maak eens pepernootletters (let op: ze verdubbelen in omvang) en leg ze op het bakblik.

Bak ze 15-17 minuten en zet dan de oven uit. Laat de kruidnootjes nog 5 minuten in de oven liggen. Als ze uit de oven komen zijn ze nog wat zacht maar ze harden na.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Gebak en koekjes, Sinterklaas