Bloem, bakpoeder, amandelen, boter, suiker, eieren
en melk in een beslagkom doen en
snel tot een glad deeg kenden. Afdekken
en 15 minuten in de koelkast laten rusten.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Vet een springvorm van Ų 28 cm in met een beetje boter en verdeel het deeg over de bodem.
Bak de bodem 45 minuten.
In de tussentijd de peren schillen, in vieren snijden en de klokhuizen
verwijderen. Honing, water en perenbrandewijn in een pan aan de kook brengen,
stukken peer toevoegen en enkele minuten laten koken (ze mogen niet te zacht
worden).
Koek op een rooster laten uitdampen en afkoelen. Peren in een zeef of vergiet
laten uitlekken. Als bodem en peren zijn afgekoeld, de peerstukjes op de koek rangschikken.
Couverture au-bain-marie laten smelten en over de peren gieten.
Zorg ervoor dat de hele koek bedekt is. De chocolade in de koelkast laten opstijven.
Slagroom met vanillesuiker stijfkloppen en de taart ermee bespuiten.