Perzik-amandelstrudels
(24 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - recept koekjes, taart en gebak
Ingrediėnten:
425 gr perziken
60 gr amandelsnippers
60 gr sultana's
(1 el bruine suiker)
12 vel filodeeg
100 gr boter
kaneel
extra:
2 12 gat's muffinvormen
oven
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 165°C) en vet de muffinvormen in.
Meng de kleingesneden perziken met de amandelsnippers, sultana's en de bruine suiker.
Bestrijk een vel filodeeg met gesmolten boter en leg hierop een ander vel.
Snij dit in vieren en vervolgens ieder stuk opnieuw in vieren. Herhaal dit met de
andere vellen filodeeg.
Leg 4 vierkantjes in steeds een iets andere hoek in elke muffinbakje
en bak ze 10 minuten.
Doe dan 1 eetlepel van de vulling in de deegbodempjes, strooi
hierover wat kaneel en bak de taartjes in 5-10 minuten goudbruin.