Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C). Scheid
eiwitten en dooiers.
Sla de eiwitten met een heel klein beetje water zo stijf mogelijk. Roer de
dooiers met vanillesuiker en suiker schuimig. Vermeng bloem, maïzena en
bakpoeder en zeef het boven de dooiers, schep de eiwitten er voorzichtig op en
schep het om tot een glad deeg.
Vet een springvorm in, leg er vetvrij papier in en
doe het beslag erin.
Bak de taart 30-40 minuten.
Na het bakken op een rooster omkeren, het papier met wat water natmaken en
eraf trekken. Eenmaal horizontaal doorsnijden.
Maak een pudding van melk, suiker, geraspte
sinaasappelschil en maïzena en
breng het onder voortdurend roeren aan de kook. Is het goed gebonden, dan
laten afkoelen. Roer de boter met Cointreau schuimig en voeg lepelsgewijs de afgekoelde
pudding toe. Strijk 1/3 deel op de bodem van de taart en zet het tweede deel
erop. Bestrijk de buitenkant met room en doe de rest in een spuitzak. Maak de
sinaasappel schoon, verwijder alle witte velletjes en snij er plakken van.
Haal de pitten eruit.
Spuit de room op de taart en garneer met plakken sinaasappel.