Slagroomsoesjes
(± 36 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - recept suikervrije koekjes, taart en gebak
Ingrediėnten:
Voor de soesjes:
1,5 dl water
mespunt zout
75 gr boter
90 gr bloem
3 eieren (55 gr p/stuk)
vulling:
1/4 liter slagroom
(suiker)
(poedersuiker)
extra: oven
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C).
Breng in een pan water, zout en boter aan de kook. Voeg dan ineens de gezeefde
bloem toe en roer met een houten lepel totdat het deeg als een bal van de pan loslaat.
Druk het deeg nog even plat en haal het dan de pan van het vuur. Laat 5 minuten afkoelen.
Voeg dan 1 ei toe en mix goed totdat alle ei is opgenomen. Doe hetzelfde met de
andere 2 eieren.
Vorm met 2 theelepels of een spuitzak op het beboterde bakblik hoopjes deeg ter grote
van een halve bitterbal op enige afstand van elkaar. Bak de soesjes 15-18 minuten.
Laat de soesjes afkoelen en vul ze met een spuitzak met een scherp mondje met
de stijfgeslagen slagroom. (Bestrooi eventueel met poedersuiker.)